Киснете само пържолките в кисело мляко и ги пържите на тиган и са готови за нула време

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Свински пържоли на тиган са толкова често срещано ястие, че сякаш нищо ново не може да се напише тук. Въпреки това все още има начини да изненадате дори и най-напредналата домакиня. Какво всъщност ще правим. Имаме наистина интересна рецепта в ръцете си!

Редакционният ни съвет  винаги се стреми да изненадва, въпреки че рядко изненадва себе си едновременно – ами всичко си видял, за Бога! Въпреки това тази рецепта ни предизвика истинска наслада. Отдавна не сме срещали нищо подобно! Тук и просто, и вкус, и благодат. Съставките също са най-прости. Нека започнем веднага!

СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ В ТИГАН

Не само пържоли, а накиснати в мляко и лук. Това има невъобразим ефект! Впечатлението е, че хапвате барбекю, въпреки че подправките са само обичайния черен пипер. И така, тайната беше разкрита и сега има пълна инструкция как да готвите.

СЪСТАВКИ

1 кг свинска пържола
2 глави лук
500 мл мляко
1 яйце
100 г брашно за панировка
1-2 супени лъжици растително масло (или свинска мазнина) за пържене
сол и черен пипер на вкус

Свински пържоли в тиган

Изплакнете добре месото, подсушете го с хартиена кърпа и нарежете на парчета, така че да получите приблизително еднакви котлети. За по-голяма мекота препоръчваме да премахнете жилките колкото е възможно повече.

Сега трябва да подготвите лука. Отстранете кората и я нарежете на половин пръстени, които не са много дебели. Поставете котлетите на пласт в подходящ съд, след това слой лук, още един слой котлети и т.н.
Внимателно изсипете млякото върху котлетите, докато почти покрият месото. В някои случаи може да се изисква повече мляко, в други по-малко. Половин литър трябва да е достатъчен за всичко.

Котлетите трябва да поседят известно време в млякото. В идеалния случай това е три часа, но можете да го оставите за една нощ. След три часа извадете пържолите, време е да ги запържите.

Овкусете ги със сол и черен пипер, запарете ги в брашно и разбито яйце, веднага ги сложете в предварително загрят тиган. Достатъчно е да изпържите от двете страни до златисто кафяво и не забравяйте да приготвите любимата си гарнитура!

Мненията се различаваха на какво е по-добре да се пържат тези пържоли: или в свинска мазнина, това е свинска мас, или в обикновено растително масло. Опитахме и двете и резултатът е добър и в двата случая. Опитайте и ще намерите своя вкус . Между другото, винаги можете да използвате любимите си подправки – определено няма да стане по-зле!

Свински пържоли в тиган, напоен с мляко и лук са нещо божествено! Дори не искам да го развалям с най-сочната гарнитура, щях да го ям така!  Благодарим ви, че сте с нас и приятен апетит!

Вратната пържолка с това сосче става крехка и сочна като младо агнешко! Топ-рецептата за свинско на фурна: Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Отлична рецепта…Oct 30 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!