Зелевият сок не спира да произвежда витамин С, той е еликсир

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Традиционните за българската трапеза туршии и зимнина са не само много вкусни, но и изключително полезни за повишаване устойчивостта на организма срещу болестотворните агенти на външната среда, сред които е и Covid-19, категорична проф. Донка Байкова, експерт по хранене и диететика.

Журналистка: Коронавирусът не ме уби, но здравната система почти ме закопа„От известно време насам и аз съм в групата на сървайвърите. Коронавирусът не ме уби, но здравната с…Nov 3 2020vijti.com

Тя уточни, че това е така, защото, използваните за приготвянето на зимнината плодове и зеленчуци, са расли и зрели по нашите климато-географски ширини, което ги прави много подходящи за нашето здраве.

„Туршиите и киселото зеле например са полезни, защото са съхранили в максимална степен хранителните си свойства, качества и състав. Ферментацията при тяхното консервиране е млечно-кисела, която продължава да произвежда полезни съставки. Тези млечно-кисели бактерии са много полезни за липидната обмяна, намаляват лошия холестерол, който произвежда черният ни дроб. На второ място, те продължават да произвеждат Витамин С, който е имуномодулатор, имуностимулатор, потиска възпаленията и развитието на вирусите в организма на човека“ , коментира още проф. Байкова, пред БНР.

Тя уточни, че самите млечно-кисели бактерии, като своеобразни пробиотици, намаляват с около 30 % гнилостните и възпалителни процеси в организма – гастрити, колити, които са първопричина за поява на туморни заболявания.

Източник: Фактор

Гала: Като премазана от валяк съм с коронавирусаКато изпия една шепа лекарства, живвам. Главоболието обаче не минава Тя е една от най-харизматични…Nov 2 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!