Годишнина: С разстрела на Димата Руснака завърши разпадът на СИК

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Преди 15 години в центъра на София куршум в сърцето покоси един от лидерите на групировката СИК – Дмитрий Минев-Руснака. По това време силовата структура стремително се стопява, като за 2-3 години е обезглавена и почти напълно се разпада, пише „Труд“. Разстрелът е извършен в пред заведението „Upstairs” на бул. „Витоша” пред очите на десетки хора в 18.35 ч на 24 октомври 2004 г. 39-годишният сикаджия е придружаван от 8 бодигарда.

Изстрелът прозвучава, докато излиза от заведението, още два куршума се забиват в рамката на вратата и в намираща се наблизо кашпа. Руснака се свлича в ръцете на охранителите. Те го мятат в една от колите и го карат в „Пирогов”, но вече е късно.

Престъплението не е разкрито и досега, килърът е професионалист и е заличил добре следите си, твърдят разследващи. Убиецът дебнел жертвата си от апартамент на последния етаж на Търговския дом на бул. „Витоша”. Жилището току-що е закупено от никому неизвестният депутат от НДСВ Димитър Димитров. В апартамента тъкмо започвал ремонт и там ходели на огледи само майстори.

Стана ясно кой е простреляният в главата мъж в столицата35-годишен мексиканец е бил прострелян в главата в София. Както БЛИЦ първи съобщи, инцидентът е стан…Oct 16 2019vijti.com

Стрелецът просто разбива вратата с ритник и заема позиция. А преди да избяга посипва наоколо с червен пипер, за да обърка следовите кучета. През покрива се прехвърля на съседна сграда на пряката улица „Денкоглу” и оттам се измъква без да остави следи. Според показания на свидетели втори човек е стоял на входа на близък търговски дом и веднага след разстрела на Руснака е изчезнал.

От 2001 до 2003 г. от основателите на СИК са убити пет знакови фигури и смъртта на Руснака бележи края на групировката. Версиите са много, една от тях е, че Димата Руснака е паднал от „приятелски огън” и свои хора са го поръчали. Друга – че става дума за преразпределение на наркопазара, от който сикаджиите са изтикани. Нито едно от предположенията на криминалистите така и не можа да бъде доказано. Те обаче са убедени, че килърът е Красимир Станчев-Легионера.

Краси Легионера от Разград служи четири години във Френския чуждестранен легион, после се завръща у нас. Смята се, че той е човекът, довел сърбо-хърватска бригада убийци, подозирана за няколко поръчкови разстрела у нас. След разкриване на бандата полицаи от СДВР правят опит да задържат и Станчев, но той опира пистолет в главата на един от униформените и успява да избяга. Оттогава и до ден днешен следите му се губят. Въпреки, че никога не е тренирал нищо, Дмитрий Минев е влиза в редиците на „борците” от началото на демокрацията. Източник: БЛИЦ

Лондон, 1997 година: В руска кръчма в Лондон ВИС и СИК поделят бизнеса сиЛондон, 1997 г. Априлското слънце се опитва да пробие надвисналите облаци. В руски ресторант влизат …Sep 30 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!