Взех 1 чаща кисело мляко, чаша захар, 2 брашно и набързо спретнах кексче за кафенцето

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кексчета, кифли и какво ли още не са очарователни лакомства, които осеяват витрините. Първо те привличат вниманието с външния си вид, а след това и с вкуса си. Тук си спомняме поговорката: „Всичко, което блести, не е злато“. В края на краищата обикновеният домашен кекс със стафиди се оказва много по-вкусен от закупените печени изделия.

Между другото, много от тези лакомства могат да се приготвят у дома и в пъти да бъдат по- вкусни.. Вземете формичка за кексчета, за да изглежда толкова красива, колкото в сладкарницата.

Италиански мини кексчета, всеки път като ги направя целия вход се събира у нас на кафеИталианските торти „Soffioni“ са признати за един от най-вкусните десерти в света. По традиция е …Feb 15 2021vijti.com

Съставки

Пшенично брашно 2 чаши

Захар 1 чаша

Кисело мляко 1 чаша

Стафиди 1 чаша

Яйце 2 бр.

Бакпулвер 1 ч.л.

Ванилова захар 1 ч.л.

Слънчогледово олио 1 ч.л.

Сол 1 щипка

 

Подготовка

Извадете продуктите от хладилника, преди да приготвите кекса. Те трябва да са със стайна температура. Смесете брашното и пресейте през сито с бакпулвер. Така те ще бъде наситени с кислород.

Счупете 2 големи пилешки яйца (или 3 средни) със захар в отделна купа. Изпратете там ванилова захар. Разбийте съставките до пухкавост. След 5 минути изсипете киселото мляко в тях. Разбъркайте


Сега изсипете сухата смес до течната маса. Смесете съставките до гладка смес със силиконова шпатула. Изсипете стафидите без семки в тестото. Може да се приготви на пара предварително. Разбъркайте тестото.

Намажете форма за печене с растително масло . Ако нямате тавичка за кексчета, можете да я облицовате с пергамент. Изсипете тестото във форма. Гответе кексът във фурна, загрята до 180 градуса.

Ще ви отнеме от 35 до 45 минути, за да готвите. Зависи от височината на формата и мощността на фурната. Във всеки случай проверете готовността с клечка за зъби. Оставете готовата торта да престои 10 минути.

Този кекс със стафиди е божи дар за заети дами и грижовни майки.

Особено предвид цената на десерта. Ако желаете, можете да добавите малко ядки, сушени плодове или кокос към тестото. Основното нещо е да не прекалявате. В края на краищата изобилието от добавки прави тестото по-тежко, което го прави по-малко въздушно. Опитай!

Ябълков кекс- 3 ябълки и 3 яйца и по 9 лъжици брашно,захар и олио, няма как да сбъркаш схематаМного домакини са в състояние да определят теглото на съставките на око. Те лесно измерват точното к…Dec 1 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!