Велик трик: Има начин да изпечете чушки, без чушкопек и без миризма

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сигурно почти няма българин, който да не обича вкусни печени чушчици, мариновани с чесън например. Само като се сетим за тях и мигновено огладняваме.
Няма спор обаче, че самият процес на печене не е от най-лесните. С чушкопек ни е нужен сигурно цял ден, за да изпечем чушките една по една (или по три, зависи от модела чушкопек, който имаме), а във фурната пък има опасност да ги изгорим или да не ги изпечем съвсем равномерно.
Съществува обаче един трик, благодарение на който хем можете да изпечете много чушки наведнъж, хем няма да направите така, че ароматът от вашите чушки да се разнесе из целия квартал. Определено звучи като нещо, което бихте изпробвали, нали така?
Няколко хитри начина, които ми показа баба: За да имаме пресни чушки дори и през зимните месециЧушките са едни от най-полезните зеленчуци. И много вкусни, разбира се. Те съдържат много антиоксида…Jan 15 2019vijti.com

Става въпрос за печене на чушки върху скарата на фурната, но не директно върху нея. Ето какво имаме предвид.
Всичко, от което се нуждаете, са няколко кламера. Разгънете ги така, че да станат като кукички и върху тях да закачите чушките. След това преместете скарата на най-горния ред и закачете чушките да висят надолу. Задължително поставете обаче тавичка отдолу, за да може да събира течността, която капе от чушките.
Когато подредите всички чушки, включете фурната на 250 градуса и наблюдавайте чушките, за да разберете кога са готови. Можете да ги извадите, когато люспите започнат да стават златисти и да се отделят сами.

Този трик за печене има много положителни страни. На първо място е количеството чушки, което можете да опечете наведнъж. На второ: миризмата, макар и наистина много приятна, остава само в дома ни, а не се разнася по улиците, където всеки да разбере какво сме готвили. И на трето: така закачени, чушките няма опасност да изгорят, защото не се допират до никакви повърхности, а просто висят във въздуха.
А вие приготвихте ли си такава зимнина?
Ако все още не сте и това начинание тепърва ви предстои, можете да опитате нашия полезен трик.
Ще се радваме да споделите резултати след това.
Нямам стигане: Маринованите ми чушки карат всички да си оближат пръститеВ момента сме в сезона на приготвяне на зимнината. Всяко семейство има любими неща, които обича да с…Nov 16 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!