„Аркутино“ може би е онова, което е убило Людмила Живкова през 1981 г.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Над плажа в Аркутино има няколко недовършени бетонни сгради, които от десетилетия стърчат изтърбушени и зеещи с лице към морето. Около тях са израснали дървета и храсти, които са естествен преход към пясъчните дюни с техните уникални цветя и треви. Повечето плажуващи, които идват тук само веднъж годишно през лятото, редовно задават въпроса какво всъщност е недостроеното нещо, което гледа към изгрева в Черно море.
Това нещо е всъщност онова, което може би е убило Людмила Живкова през 1981 г. Дъщерята на Тодор Живков иска в тези сгради, които и сега изглеждат интересни и различни като архитектурно решение, да приютят най-талантливите деца на България и на света, за да се обучават и да станат бъдещите ръководители на Земята в организации като ООН и ЮНЕСКО.Внучката на Тодор Живков: Сега вече фамилията ми не ми тежи, но когато бях дете ме притеснявашеСега вече фамилията ми не ми тежи, но когато бях дете ме притесняваше това, че съм внучка на държавн…Feb 2 2019vijti.com
Людмила се опитва да изгради бъдещ елит, който да управлява света без войни, а само чрез взаимно разбирателство, сътрудничество и взеимопомощ. Това са и основните принципи на асамблеята „Знаме на мира“, която Живкова организира два пъти в България, преди да умре.
Но в центъра на тогавашния социалистически свят – в Москва, са много недоволни от намеренията на Живкова и според някои именно идеята за елитно училище в Аркутино подписва смъртната й присъда. В недовършените сгради в Аркутино трябвало да се обучават над 250 български и чуждестранни деца по специална програма.

Тя е взаимствана малко след смъртта на Людмила Живкова и по нея започва обучението в т.нар. колежи на обединения свят. Днес ги има в най-развитите страни, като техен патрон е британският престолонаследник принц Чарлз, а от България ежегодно Фондация „Кирил и Методий“ изпраща по двама тийнейджъри със стипендия в някои от колежите.
Но идеите на Людмила Живкова за асамблеята, за училището за талантливи деца на Аркутино, за друго училище в Странджа планина не се харесват в Москва. Поне така твърди един от най-близките й сътрудници Стефан Симеонов, като уточнява, че в Съветския съюз се ядосали на проекта „Звездна карта“ на Людмила за талантливите деца.

Освен училището в Аркутино и асамблеята, в рамките на проекта трябвало да се направи картотека на всички или на повечето талантливи деца по света, за да се превърнат те в приятели на България.

След като оцелява в тежка катастрофа през 1973 г., Людмила Живкова се обръща към източните учения и се сближава със семейство Елена и Николай Рьорих. Така постепенно се обгражда с кръг от хора, работещи за духовно развитие на личността. Наричт себе си Служители на светлината. Проповядват свят без войни, свят на разбирателство и взаимно уважение на всички хора. Има сведения, че в самия край на живота си Людмила Живкова се е опитвала да събере всички хора с екстрасензорни възприятия, т.нар. екстрасенси. Искала е да използва възможностите им за развитието на България. Но това също не се харесва на Москва. Людмила умира, без да е успяла да събере екстрасенсите.

Чевената принцеса знаела кога и как ще умре

Людмила Живкова умира внезапно за цяла България и за собственото си семейство на 21 юли 1981 г. От тогава до днес над смъртта й витаят съмнения и подозрения, че е убита, защото е „настъпила“ различни интереси у нас, в тогавашния СССР, в Западна Европа или някъде другаде по света. Често се цитира баща й – Тодор Живков, който е принуден да каже: „Трудно ми е да го изрека, но не мога да кажа дали кончината й е била естествен резултат от изчерпване на жизнените й сили, или е имало и някакво външно вмешателство. Възможно е и аз да не зная всичко докрай“.

Всъщност, Людмила Живкова е знаела кога и как ще умре. При едно от посещенията си в Индия тамошен гуру й дава да прочете древна книга. От нея тя разбира деня и часа на смъртта си, както и това, че след три прераждания ще спаси България и света. Ще се прероди като красива руса жена, която с помощта на сабя в ръката ще открие космическите тайни, скрити в Странджа и ще изкорени злото. Това твърди родопският писател Христо Красин от Ардино в книгата си „Вълчан войвода и златото на Рим“.

Години наред Красин прави собствено проучване за дъщерята на Тодор Живков. Категоричен е, че Людмила е станала жертва на комунистическото иманярство от най-високо ниво в ЦК на БКП, както и на усилията на чужди държави да обсебят митичното богатство в Странджа. Именно в Странджа дъщерята на Живков искала да направи другия център, който да работи заедно с училището в Аркутино. Странджанският център трябвало да се казва Евросвати по подобие на индийския център на Николай Рьорих Урусвати.

Удавена е във ваната

Писателят Христо Красин твърди, че Людмила Живкова е удавена във ваната. Именно така я открива прислужницата на 21 юли 1981 г. Своите съмнения, че Людмила е отровена, споделя в книгата „Отровите на Кремъл“ руският дисидент Аркадий Ваксберг. В началото на 90-те години, когато при Елцин архивите на СССР са отворени, той започва да изучава стотици мистериозни убийства, маскирани като естествена кончина, извършени в Съветския съюз и зад граница, зад които винаги е имало съмнения, че стои ръката на КГБ.

Така Ваксберг стига да голямата тайна, че съветското разузнаване създава опитна лаборатория, където най-големи учени са ангажирани да творят невидими за медицината отрови. Успехите им са зашеметяващи, защото никакви аутопсии не могат да открият в тялото на мъртвите дори микроскопична следа от отрова.
Ваксберг е толкова шашнат от откритието си, че започва да разчовърква един по един най-интересните случаи от съветската история. След тях решава да се заеме със смъртта на изявени дейци и от чужбина. Той започва проучвания за начина, по който са си отишли Георги Димитров и Людмила Живкова, но времето не му достига, защото с идването си на власт Владимир Путин отново затваря архивите.Разгадаха една от най-големите мистерии в света, тайната й вече е напълно разкритаЕдна от най-големите мистерии в света – Бермудският триъгълник, вече е разгадана! Поне така твърдят …Feb 18 2019vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!