Ако знаете това, никога повече няма да изхвърлите водата, в която сте варили яйцата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Водата, в която варите яйца, е просто незаменима в грижата за домашните растения. В нея се съдържа органичен калций, който укрепва кореновата система на растението.
Освен това, по време на кипването на водата от черупката на яйцата се отделят и други минерални соли, които ще ви свършат много добра работа за обогатяване почвата.
Поради това, например веднъж месечно, вместо да използвате изкуствени торове, може да поливате цветята с водата, в която сте варили яйца.
Желателно е тя да бъде прясна и да я прилагате веднага след като изстине.
Ако обичате цветята, но се боите, че вкъщи нямате много дневна светлина, тези растения ще ви паснат идеалноКой не иска домът му да е украсен с красиви растения? Много домакини полагат похварни усилия да си с…Feb 16 2019vijti.com

Ето и още полезни съвети за грижа за растенията у дома:
*Натрошете много ситно черупките от сварени яйца и минимум веднъж на 3 месеца ги смесете с горния пласт пръст.
* Цветята не обичат да стоят на течение, затова, докато се проветрява, е хубаво вазите и саксиите с цветя да се поставят в ъглите.
* Утайката на кафето е чудесен тор, който прави листата силни и здрави. Един или два пъти в месеца разрохвайте пръстта с вилица, не по-дълбоко от 2-3 см, за да не нараните корена, и наръсете със студената утайка.
* Суроватката унищожава листните въшки.

Разтвор от една част суроватка и една част вода е добро средство и против гъбичките. Пръскайте един път
седмично.
* Напръсканите или полети със студено кафе и черен чай растения също ще се излекуват от листните въшки.
* Ценни минерални вещества и микроелементи съдържа прясното мляко, което се отразява изключително на растежа. Веднъж-два пъти в месеца поливайте цветята с разтвор от една част мляко и три части вода.
* Ако забодете няколко кибритени клечки с главичките надолу в пръстта на саксията, бъдете сигурни, че ще се справите с въшките и акарите, които от своя страна не понасят фосфора.
С този лесен трик осигурявате луд растеж на всички растения в дома си даже и през зимата. Опитайте, ефектът е видим след броени дниВсяка уважаваща себе си домакиня държи да има в дома си ако не зимна градина, то поне един набор от …Nov 30 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!