Петя Буюклиева болезнено откровена след „Капките”, издаде неподозирани тайни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Петя Буюклиева е певицата с най-много награди в цялата история на българската поп музика, както и с най-широк вокален диапазон на родната музикална сцена. Именно музиката я научава и на едни от най-важните житейски уроци. Тя е от творците, които не спират да провокират вниманието на многобройните си почитатели – дали с екстравагантна визия, дали с интересни хитове. Петя поднесе много изненади – и артистични, и певчески по време на цялото си участие в шоуто „Като две капки вода”, в което на няколко пъти изправяше публиката на крака. И вместо да чувства очаквана умора, макар и сладка, от ежедневните репетиции в „Капките” и влизането от образ в образ, Петя кипи от енергия и вече няма търпение да стартира дългоочакваното й турне из страната. Поводът е повече от сериозен – 40 години на сцена и 60-годишен юбилей!
Петя Буюклиева отвратена от продуцентите и екипа на „Като две капки вода”, убедена е, че е жертва на заговорПетя Буюклиева е ужасно обидена на продуцентите и екипа на „Като две капки вода”, издадоха източници…May 21 2019vijti.com

Разговорът с нея сега е повече от откровен, а в него се редят една след друга смели истини и нито грам спестена емоция в тях.
– Петя, припокриха ли се нагласите и най-вече емоциите ти от участието в „Като две капки вода”?
– Имах покана да взема участие в „Капките” още преди 3 години, но тогава поради ангажименти, свързани с изяви в чужбина, трябваше да я отхвърля. Но винаги съм мечтала да участвам в това шоу на шоута, както го наричам, защото в „Като две капки вода” един артист и изпълнител може да покаже много и неподозирани страни от себе си.
Огромно предизвикателство е, което поех на моите години, защото имам много колеги, които не искат да се престрашат и да се качат на тази сцена.

Защото вече са изградили име, стил, образа и не искат да променят това.
Затова казвам, че „Като две капки вода” е една от моите големи метаморфози в музикално отношение. На тази сцена пея в почти всякакви стилове – поп, рок, джаз и успях да покажа много качества, които някои може и да не са забелязали в мен, както се и оказа.
Разгърнах 12 образа, което е една невероятна галерия, а на финала с Дичо направихме едно наистина убийствено парче на Ози Озбърн и Лита Форд. Изобщо цялото ми участие в „Капките” за мен бе едно непрестанно и пищно шоу, един тримесечен празник на изявата на качествата ми.

Просто не усетих как минаха месеците, защото всеки ден, минута и секунда бях погълната от конкретния образ, който трябваше да пресъздавам. Влязох с нагласата да дам всичко от себе си, защото съм абсолютен перфекционист. Буквално не съм спала, за да си уча текстовете на песните и никога не съм използвала аутокю, докато пея.
Безкрайно много благодаря на Маги Халваджиян за тази покана да разкрия своя потенциал. Аз вече празнувам своя 40-годишен юбилей. Загрях с „Капките” и продължавам. Но тук искам специално да благодаря на целия екип на продукцията – на Стилияна Узунова, която превърна моето лице в истинско платно, на което се сменяха толкова много и колоритни образи, които неповторимо се запечатват в съзнанието ми и остават в историята. А това, че аз след месец ще навърша 60 години, беше безсилно за нейната четка.

– Как си обясняваш динамично тиражираните слухове точно преди финала на „Капките”, че напускаш шоуто след чутовен скандал?

Аз бях в една шоу магия през цялото време, много добре смазана. Приемах мнението на журито, независимо какво е то, за разлика от някои свои колеги, които не спестяваха реакции. Маги дори на два пъти изскочи от апаратната след мое изпълнение, за да ми благодари лично за труда. Веско Ешкенази стана, за да ми целуне ръка, а Димитър Маринов призна, че е обикнал българската поп музика, слушайки мои песни. Това е нещо изключително за мен.

Затова недоумявам откъде дойдоха тези безумни писания по мой адрес?! Нямам нищо общо със съдържанието им и мисля, че по-шокираща и по-гнусно изфабрикувана дезинформация за себе си не бях чела досега. Такъв шок от заглавие не бях преживявала в живота си от 40 години на сцена! По-ниско припечелване на хлебец от журналист не бях виждала в живота си. Веднага се обадих на Маги да го попитам за тази информация, а той отвърна: „Петя, остави ги, нека пишат, не чети, не обръщай внимание, те така си изкарват хлебеца”.

Ето, и ти ме познаваш много добре – аз съм програмирана така, че да помня само положителното в ситуациите и хората. И такава ще бъда винаги, независимо кой какво прави.

– Имаше ли момент, в който беше разочарована от оценките на журито?

– Ако трябва да бъда съвсем откровена, оценките за мои изпълнения не бяха достатъчно реалистични и казвам това без абсолютно никаква амбиция за награди. Спечелила съм много награди в живота си, даже съм на мнение, че трябва да се дава път на младите винаги.

Моят фаворит, например, в „Капките”, беше Тита, защото тя е усърден и много талантлив млад човек, който се нуждае от подобен трамплин в живота си. В случая с „Капките” на практика всички сме победители, дори и само заради участието си.

Пак ще кажа – благодаря за тази прекрасна възможност, емоцията е неповторима. Наградата не е важна – важна е съвестта. Всеки може да си купи кола, но не всеки може да си изчисти съвестта, ако е направил нещо не както трябва. Българският народ и публиката, която пълни залите, тях не можеш да ги излъжеш. И те са най-точния барометър за мен!

– А какво преоткри в самата себе си, влизайки под кожата на толкова много и различни образи в рамките на тези поредни седмици в шоуто?

– Чудесен въпрос, благодаря ти. Преоткрих, че мога денонощно да влизам от образ в образ на сцената и това не ми омръзва. Мога с часове да стоя и да гледам някакво движение на ръката, на лицето и всичко характерно в дадена звезда, което трябва след това да отпечатам в собственото си поведение.

Открих още артистични способности в себе си, за които не подозирах. Открих това, че мога да се движа така, сякаш съм по-млад човек, със същата енергия и заряд. Гледайки се след това на запис, мисля, че съм се справила много добре.

Изключително се развълнувах и това, което Валя Балканска ми призна, след като изпълних нейната визитна картичка – „Излел е Дельо хайдутин” и то в оригинална тоналност. Тя ми каза: „Петя, ти изпя това неповторимо!” Ето това е моята огромна награда!

– А каква е Петя Буюклиева, когато не се налага да влиза в образ?

– В живота съм до болка само аз, никой друг. Да правиш образи в този смисъл, ми граничи с лицемерие и с нещо, което като качество не притежавам. Затова и толкова години задържам истинските си приятели непокътнати, защото не лицемернича. Директен човек съм. Дори и да загубя понякога, предпочитам да казвам истината в очите на хората.

Не спестявам нищо, което после може да ми тежи на съвестта. С човек като мен можеш да бъдеш сигурен, че липсват всякакви задкулисни игри, забиване на нож в гърба и т.н. Живея за това да мога да давам от себе си, да пея и да обичам.

– Знам, че веднага след „Капките” стартираш своето турне, а веднага след него идва и големия концерт в зала 1 на НДС по случай твоята 40-годишнина на сцената и 60-годишен юбилей!

– Точно така, да. Подготвям пищен концерт спектакъл по повод на този юбилей, който ще бъде заедно с филхармония под диригентството на Левон Манукян, който ще започне през октомври. Вече имам 35 дати из градовете на България. А на 25 март 2020 г. е мега концерта ми в зала 1 на НДК. Точно преди рождения ми ден след месец излиза и моят двоен албум с 45 от най-хубавите ми песни през годините.

Преди това участвам и в концертите от турнето на 10-те най-големи звезди и легенди на родната популярна музика, организирано от „БГ Мюзик къмпани” и Владислав Славов. Започваме на 25 юни в Плевен, ден след рождения ми ден. Финалът по традиция е в зала 1 на НДК – на 16 декември. Участват още Кристина Димитрова, Орлин Горанов, Марги Хранова, Данчо Караджов, Христо Кидиков, Мими Иванова и Развигор Попов, Росица Кирилова, много звездни имена. Една от изненадите ще бъде желанието да изпълня песента на Валя Балканска, която изпях в „Капките” заедно със 100-те гайди.
– Откъде черпиш толкова нестихваща енергия, каквато струи от теб при всяко изпълнение, при всеки допир до сцената вече 40 години?

– Аз обичам да се раздавам напълно и изцяло, и всъщност това най-много ме зарежда. Талантът сам си извира, не можеш да го изтикаш насила. В момента чувствам такава неповторима енергия и желание да пея и да записвам нова музика, че няма кой да ме спре (смее се). Подготвям много изненади за публиката.

– Гласът ти по традиция е на топ ниво и противно на логиката да отслабва с времето, става дори още по-силен…

– Така е и се получава така, че колкото повече пееш, но с правилната постановка, толкова повече гласът ти блести. Съвсем скоро записах две песни една след друга, на които гласа ми звучи като на момиче – свеж, висок, блестящ. И да, ти си права – с годините гласовете отслабват, стават по-матови, не така блестящи, а при мен се случва обратното, сякаш сега започвам да пея.

Интервю на Анелия ПОПОВА
Източник: show.blitz.bg
Петя Буюклиева на хапчета заради „Капките“Петя Буюклиева приемала ежедневно хапчета, които забавяли съсирването на кръвта. Доскоро естрадната …Mar 21 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!