Никола Гюзелев без помен в България, 5-годишнината от смъртта на маестрото беше почетена само в Рим

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Без помен в България мина 5-годишнината от смъртта на Никола Гюзелев. Паметта му обаче бе почетена от италианските му приятели и почитатели 2 дни преди точната дата на годишнината в любимия му Рим.
Големият оперен певец, прославил страната ни в цял свят, издъхна на 16 май 2014 г. Тазгодишното възпоменание в Италия бе организирано от последната му съпруга Анна-Мария, която призова желаещите да му отдадат чест чрез публикация във „Фейсбук“. „Скъпи приятели! През май 2019 г. се навършват 5 години от смъртта на българския оперен артист, педагог и художник маестро Никола Гюзелев. По този повод на 14 май от 11.30 ч. ще се отслужи литургия в църквата, предоставена на българската диаспора в Рим – San Paolo alla Regola.
Истинската авторка на романа „Време разделно“ е осъдена на седем години затвор от комуниститеЗа „прогерманска дейност“ и „великобългарски шовинизъм“ Фани е осъдена на седем години затвор от ком…Mar 12 2019vijti.com

Заповядайте да го почетем заедно. Сърдечен поздрав!“, написа Гюзелева.
Същия текст сподели и тяхната обща дъщеря Адриана, която обаче не могла да присъства лично на литургията, тъй като имала неотложни ангажименти у нас.
Маестрото издъхна след тежко боледуване в „Пирогов“, а около смъртта му и до днес витаят мистерии. 5 години след загубата му близки до фамилията твърдят, че между децата и вдовицата му имало известно напрежение. Докато все още лежеше в болница, лъжливи информации, в които се твърдеше, че любимата му го е изоставила, влошили състоянието му.

„Дори и да съм на Луната, пак ще се грижа за него“, заяви тогава съпругата на Никола Гюзелев с открито писмо до медиите. Истинската интрига разтресе семейството обаче след отварянето на завещанието на оперния ас. То било готово още от 2010 г. Тогава Гюзелев изявил желание да го състави, понеже му предстояла операция на сърцето, която се притеснявал, че може и да не преживее. Оттогава документът не бил променян и бил оповестен от адвокати след погребението му. Маестрото има 4-ма наследници – синовете Ясен и Чавдар от първата му съпруга Румяна, с която се развежда през 1973 г., втората жена Анна-Мария и дъщеря им Адриана. Според запознати Никола им оставил състояние от 15 млн. долара и недвижима собственост, но тъй като не били поделени поравно, децата му се изпокарали.
Източник: Ретро
Любимец на зрителите от „Капките“ заряза любовта заради пари, но дали спечелиСензацията в тазгодишния сезон на „Като две капки вода“ Стефан Илчев днес можеше да бъде прочут опер…May 17 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!