Любовта не признава разстояния: Историята на Аделина и Джейси Хенсън, които вдигнаха гръмка българо-американска сватба в Арбанаси

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Историята на щастливата двойка доказва, че любовта не признава разстояние, време и всякакви други обстоятелства.
Арбанаси за пореден път бе домакин на атрактивна венчавка. В събота там бе сватбеното тържество на Аделина и Джейси Хенсън. 100 души бяха свидетели на щастливия ден в живота на младото семейство, а специално по този повод във възрожденското селце бяха дошли роднините на младоженеца от САЩ и майката на булката от Кипър. Гостите танцуваха много хора, похапнаха автентични български гозби и си тръгнаха очаровани от Търновския край.
Аделина е родом от Долна Студена, но още като дете се преместила да живее в старата столица. Завършила е Хуманитарна гимназия, а след това станала студентка по право във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.
Цветелина Бориславова разочарована: Не успя да вдигне сватба на малката си дъщеря ВеселинаЦветелина Бориславова не успя да вдигне сватба на малката си дъщеря Веселина, която в последните няк…May 21 2019vijti.com

Втората година от следването решила да замине на бригада в САЩ, за да види свят, по примера на много нейни колеги. Споделя, че е авантюристична натура и много й допаднало това приключение. Третата година от обучението си обаче пропуснала пътуването до Страната на неограничените възможности и това я накарало да се чувства некомфортно у нас.
„Исках да се върна в Щатите, защото нещо отвътре ме влечеше натам. Не знаех какво е и реших да разбера. Подадох документи за бригада, одобриха ме и заминах. Работех на две места, едно беше супермаркет. Там се запознах със съпруга ми“, разказа тя.
Признава, че от нейна страна любовта пламнала веднага. Джейси спечелил сърцето й с добротата, която носи.

„Беше много любезен, предлагаше да ме закара до вкъщи, защото има кола, а не да се прибирам късно вечерта сама, с колелото. Постепенно се сближихме и за две седмици заживяхме заедно. Той се премести в моята квартира. До 10 октомври бяхме заедно, защото трябваше да се върна у нас“, сподели Аделина.
През декември Джейси дошъл в България, защото не издържал без своята любима. Изкарал 3 месеца, тъй като толкова време му позволява законът. Запознал се с родителите на Аделина, свикнал с родното й място, влюбил се в природата, храната и хората.
Следващите 6 месеца поддържали връзка единствено по скайп. В този период той работел усилено, за да събере пари и да дойде отново в България, за да отведе нашенката.

„Втория път, когато дойде, остана година и половина нелегално у нас. Предложи ми брак и за два дни подписахме. Това беше през 2015 година. Нямаше как да вдигнем сватба, защото роднините ни отсъстваха. Заминахме заедно за САЩ и започнахме да подреждаме живота си там. През това време майка ми и кумата организираха венчавката“, обясни булката.
Роклята на Аделина е купена от Америка. Избрала именно този тоалет, защото харесва винтидж стил и модата от 90-те години на миналия век. Към нея има воал, дълъг 2,7 метра. Костюмът на Джейси пък е направен в Канада.
Миналата седмица младото семейство дошло и всичко за церемонията било готово. В големия ден отец Асен ги венчал в Катедралния храм „Рождество Богородично“.

„Решихме, че би било най-хубаво да обединим българските и американските традиции. Имаше открадване на булката, пълнене на обувката с пари, жива музика и т.н. От страна на съпруга ми пък баща му държа реч. Имахме преводач, който да помага заради езиковата бариера. Друг характерен ритуал за Америка е булката да носи нещо ново, нещо старо, нещо синьо и нещо назаем. Аз носех съответно – нов годежен пръстен със син сапфир, който Джейси ми подари предния ден, старо – халката, и назаем – колието“, обясни тя.
Аделина разказа, че за доброто настроение на гостите се погрижил оркестър с певица и танцова формация от Стара Загора. По думите й всички били очаровани от спектакъла, особено когато танцьорите завършили програмата си с развяване на българския трибагреник и американския флаг.

До 1 юни двойката ще остане в България, а след това се връща в курортното градче Уайтфиш, щата Монтана. Влюбените планират през декември да отидат на меден месец на Хаваите.
Галина ГЕОРГИЕВА
Източник: Борба
Тв водещият Антон Хекимян насрочи сватбата си: Любимецът на зрителите минава под венчилото на 09.09.2019 г.Тв водещият Антон Хекимян щял да мине под венчилото със старо гадже. Водещият на предаването „Тази с…May 2 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!