Коледната питка на Катето Евро – майсторска рецепта за майсторки в кухнята:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Като истинска майсторка-кулинарка, Катето Евро меси погача за Коледа . Днес ви предлагаме да опитате нейната рецепта за коледна питка , с която да зарадвате домочадието по празниците тази година.
Ето коледната питка на Катето Евро :

Как да омесим содената питка, така че хем да е постна, хем да бухне двойно в тавичката:Всички знаем, че по традиция на Бъдни вечер се меси постен хляб – най-често това е содена питка . Че…Dec 21 2019vijti.com

Необходими продукти:

500 г брашно

4 яйца

половин кубче жива мая

половин кофичка кисело мляко

100 г прясно мляко

1 пакетче масло от 125 г

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка захар

Приготвяне:

Правя тази пита за празници. Няма по-хубав ароматизатор за дома от мириса на прясно изпечен хляб. Както и при царевичната питка, стоплям прясното мляко, сипвам вътре чаена лъжичка брашно, захарта, и маята и оставям да втаса.

Докато втасва за 20 минути, пресявам брашното, разбивам яйцата и правя кладенче в брашното. Изсипвам в кладенчето яйцата, киселото мляко, маята, солта и замесвам меко тесто.

Задължително го оставям да втаса към половин час. Като втаса, го разделям на три топки, разточвам едната на кора с дебелина около половин сантиметър, намазвам с разтопеното масло обилно, разточвам втората топка и слагам втората кора върху първата, отново намазвам обилно, същото правя и с третата топка.

Навивам на руло и го режа на пънчета около 5 см.

Слагам пънчетата в тава, отгоре ги намазвам с разбит жълтък и пека питата около 30 минути на 180 градуса.

Източник: За Жената

Чаша вино е равна на час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напиткаДобре дошли тук, където няма нужда да се чувствате виновни, че обичате виното. И където ще получите …Nov 11 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!