Единият от братята Аргирови ще получава пенсия, за която останалите творци могат само да мечтаят

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Нечувана пенсия от 6000 евро, или 12 000 лева, ще получава единият от братята Аргирови – Светослав.
Огромната сума ще му бъде отпусната от Норвегия, където той работи и живее от години. Брат Аргиров е стигнал години за пенсия и ще се радва на такава, за каквато колегите му в България могат само да мечтаят. Заради изгорелите архиви на „Концертна дирекция“ родните музиканти взимат мизерни суми. В Норвегия Светослав е диригент на църковен хор и свири на орган. През уикенда забива по клубовете с рок банда и така налива с още средства семейния бюджет.Семейна драма в живота на Годжи, певецът получи тежък удар от жена сиГеорги Милчев – Годжи все не може да случи на пълен късмет в любовта. Музикантът и изгората му Надеж…Nov 15 2018vijti.com

„В Норвегия хонорарите са космически, в сравнение с тези в България, тъй като скандинавката държава е една от най-богатите в Европа, а стандартът е изключително висок. Пенсията ме държи тук, и разбира се при всяка възможност се връщам, за да се кача на сцената с брат ми“, казва Светослав. Съпругата му е детска учителка със заплата 4000 евро. Двамата живеят охолно и не се лишават от нищо. Имат огромна къща с 2 декара двор.
Светослв живее в Норвегия от 1996 година. Заминава в началото на демокрацията, когато двамата с брат му решават да прекратят кариерата си, пише „България днес“.

Благовест Аргиров споделя, че търсят нов дом за Светослв в България, който има намерение да се установи у нас и да продаде имота си в Норвегия.
Братя Аргирови е български дует от поп изпълнители.
Благовест и Светослав Аргирови или Братя Аргирови са близнаци, родени на 23 април 1959 г. в Пловдив.
И двамата завършват Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“ и Академия за музикално и танцово изкуство в град Пловдив, но с различни специалности: Благовест свири на виолончело, а Светослав – на пиано.

Още от ранна възраст привличат вниманието като певци – солисти са на хор „Детска китка“ в Пловдив. Участват с голям успех в операта на Бенджамин Бритън „Малкият коминочистач“ (постановка на Държавната опера в Пловдив).
В поп-музиката дебютират като дует „Вега“ на Младежкия конкурс за забавна песен в София през 1981 г., но на следващата година се преименуват на сегашното си име „Братя Аргирови“.

Първият им запис в Българското радио е „Ненужен“ (кавър версия на песента „Illussion“ на групата Имаджинейшън в края на 1982. Песента бързо се превръща в шлагер и ги прави изключително популярни. Оттогава датира изключителното им сътрудничество с Кирил Иванов – „Мъглата“ (звукооператор в радиото). С редица танцови хитове те се утвърждават сред най-известните изпълнители в българската поп-музика през 80-те. С тях започва кариерата си Соня Васи.

Между 1983 и 1986 г. участват в различни фестивали в Братислава и Дрезден и дори оглавяват диско класация в Унгария. След 1989 г. заминават да работят по клубове в скандинавските страни, Австрия, Швейцария и Германия. Благовест изкарва известно време в Италия, а Светослав учи пеене при Рени Бръмбарова.

Възраждат популярността си в България през 1997 с „Гот е“, пилотен сингъл на албума „Най-доброто и най-новото“. През 1998 Благовест записва албум в Норвегия, а Светослав издава първия си самостоятелен максисингъл „Без заглавие“, в който използва музика от операта на Джоакино Росини „Отело“.

Изпълняват с Росица Кирилова песента „Избрах нарочно вас“ към популярния детски сериал „Васко да Гама от село Рупча“ (1986).

Музика за тях са писали Тончо Русев, Зорница Попова, Иван Пеев, Александър Йосифов, Атанас Косев, Стефан Димитров, Найден Андреев, Вили Казасян, Морис Аладжем, Митко Щерев, Мария Ганева и др.Спомняте ли си големия Иван Балсамаджиев? Той казваше: „Ако човек не се променя, докато е жив, по-добре да не се ражда“„Ако човек не се променя, докато е жив, по-добре да не се ражда. Нещастията, които ни се спохождат, …Dec 4 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!