7 упражнения за 7 минути за справяне с болките в гърба, които трябва да правим по- често (снимки)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Заседнал начин на живот и неправилна позиция на тялото през деня водят до различни заболявания на гръбначния стълб. Според статистиката почти половината от населението в света изпитва някакъв проблем с гърба.

Жизнено важни упражнения за жените над 40- добро здраве и перфектно тяло са в кърпа вързани с тях (снимки)С годините се променят много неща за съжаление и ако искаме да запазим добро здраве и оптимална форм…Feb 19 2020vijti.com

Започнахме да прекарваме повече време на компютърната маса и да ходим и да се занимаваме с физически труд все по-малко. Проблемът е, че телата ни не са проектирани за постоянно седене. Резултатите от изследванията показват, че този начин на прекарване на времето значително намалява продължителността на живота. Затова е много важно да се движите повече и да правите упражнения, които ще укрепят мускулите на гърба.

Предлаганите упражнения са отлична терапия, подкрепа и разтягане на мускулите на гърба. Този план за упражнения може да се направи у дома или на работа. Само 7 минути на ден, за да се грижите за здравето на гърба си и да се отървете от дискомфорта и болката в гръбначния стълб!

УПРАЖНЕНИЯ ЗА РАЗТЯГАНЕ НА ГЪРБА

Легнете на гърба си, повдигнете десния крак нагоре, държейки го с ръце. Задръжте тази позиция за 20 секунди, след това направете същото с другия крак.

Легнете на гърба си и огънете лявото коляно. Спуснете го бавно на дясната страна и с дясната ръка се опитайте да натиснете възможно най-ниско към пода. Лявата ръка и рамото не трябва да се откъсват от пода. Задръжте тази позиция за тридесет секунди.

Отпуснете се и повторете с другия крак. Повторете 2-3 пъти от всяка страна. Необходимо е да се извършват движения плавно, без резки потрепвания. Ако движенията причиняват болка – струва си да намалите ъгъла на въртене.

От легнало положение, огънете краката си, повдигнете едното коляно и го издърпайте възможно най-близо до гърдите. Задръжте за половин минута, след това го направете с другия крак. Повторете 5 пъти с всеки крак.

Легнете на гърба си, огънете коленете, повдигнете единия крак, поставете петата върху коляното на другия крак. Хванете се за глезена и бавно го издърпайте възможно най-близо до гърдите. Задръжте така за половин минута. След това повторете движението с другия крак. Правете 3 пъти с всеки крак.

Поставете ръцете си върху коляното на единия крак, а другия крак изпънете назад, както е на снимката. Дръжте гърба си изправен и го дръжте в това положение за половин минута. Повторете движение с другия крак.

Легнете отстрани, хванете горната част на крака за глезена и се дръпнете назад. Дръпнете за половин минута, след което повторете от другата страна. Това упражнение също разтяга добре мускулите на бедрата.

В изправено положение намерете опора на височината на талията. След това се наведете напред. Задръжте тази позиция за половин минута. Направете кратка почивка и повторете. Това упражнение разтяга гръбнака перфектно.

Сега знаете как да се отървете от болката в гърба . Тези упражнения са доста прости, но ефективни. Можете да ги изпълните веднага щом почувствате дискомфорт. И е по-добре да добавите поне част от тях към ежедневната си тренировка .

Извършвайте всички движения бавно, без резки движения, опитвайки се да разтегнете добре мускулите си. Основното нещо е да ги правите редовно! Силният и здрав гръб значително ще подобри качеството на живота ви.

Започнах да ги правя на шега. На втория ден чак ми се доплака от облекчение – болката в гърба изчезна! Златни упражнения!Ако и вас ви измъчва остра болка в гърба и врата, имате проблеми с кръвното и често се будите нощем,…Jan 18 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!