2 лъжици ленено семе, кисело мляко, мед и всичко ми е наред!-Най-мощните рецепти с ленено семе за помощ в пречистване и топене

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Основното предимство на ленените семена е високото съдържание на ненаситени мастни киселини омега-3 (2 пъти повече, отколкото в рибеното масло) и лигнани – фитохормони, които са необходими, за да издържат на  рак на гърдата .
Терапевтични свойства на ленените семена

Кашлях месеци наред, докато не ме чу една приятелка- лекарка и не ми даде тази бабина рецепта. Спрях точно за няколко дниНастъпва време от годината, в което почти всички ставаме по-податливи на бронхит и кашлица , които с…Nov 11 2019vijti.com

Благодарение на специалния състав на продукта, той има благоприятен ефект върху цялото тяло. Семената помагат за премахване на токсините, намаляват концентрацията на холестерол в кръвта. Ленът е шампион в съдържанието на селен, който от своя страна притежава мощно противораково свойство.

Студената инфузия от ленени семена леко засяга черния дроб и жлъчния мехур, има лек диуретик и слабително действие, помага за неутрализиране на ефектите от различни видове интоксикации, увеличава кърмата при кърмещи майки.

1 супена лъжица семена в стъклен съд с капак се заливат с 250 мл преварена вода при стайна температура. Затворете капака плътно и разклатете контейнера енергично в продължение на 2-3 минути, след което се оставя да се влива в продължение на 30 минути. През деня взимайте 2-3 супени лъжици

Гореща инфузия от ленени семена – № 1 за гастрит . Покрива стените на стомаха, облекчава болката и възпалението. Инструментът е ефективен при възпалителни заболявания на гърлото и устата.

Подгответе инфузията по аналогия с предишната версия с разликата, че семената се заливат с вряща вода. Взимайте по 100 мл 30 минути преди хранене.

Лененото семе на прах с мед ще успокои силната кашлица и ще улесни отделянето на храчки. Смилат се 100 г семена в кафемелачка. Полученото брашно се смесва с 500 г мед. Яжте по 1 ч. л.  през деня на всеки 1,5–2 часа.

Ленени семена за отслабване

Диетолози съветват всички да отслабват с ленени семена. Добавяйте към салати, гарнитури, сладкиши, в смяна форма – в супи и яхнии. Високото съдържание на фибри, действащи като чревно почистващо средство, помага за премахване на токсините и лекува микрофлората. Обвиващото свойство на семената на слузта също така благоприятства загубата на тегло: предотвратява усвояването на излишната мазнина.

Кисел от ленени семена потиска апетита за дълго време, нормализира нивата на кръвната захар, допринася за правилния процес на метаболизъм.

2 супени лъжици лененото семе изсипете в метален съд. Налейте 3  чаши вода и оставете да заври.

Варете 10 минути, след това извадете от огъня. Киселът не бива да се филтрира. За аромат добавете малко лимонов сок и чаена лъжичка мед. Вземете 0.5 чаша топъл кисел, един час преди хранене и за двуседмичен курс. След това направете почивка за 7 дни.

Кисело мляко с брашно от ленени семена – средство за намаляване на теглото с доказана ефективност. Лесно се справя с глада, почиства червата, насърчава бързото изгаряне на мазнините.

1 ч. л. смлени семена се разбъркват в чаша гъсто кисело мляко. За вкус добавете 0,5 ч. л. мед. Взимайте в рамките на една седмица 1–1,5 часа преди хранене, вместо закуска или вечеря. През следващата седмица ще удвоите количеството кисело мляко.

Освен всички положителни качества , ленените семена също имат противопоказания : възпалителен чревен синдром, бъбречни камъни и жлъчка, маточни фиброиди, поликистозни яйчници, както и специфична индивидуална непоносимост.

Въз основа на ленените семена се подготвя козметика с невероятно подмладяваща сила . Спестявате пари, а и не една бръчка. Ефектът на лифтинга е гарантиран!

Ако ви хареса статията, моля, споделете я с приятели. Ние ще се радваме на всеки like!

Източник: За Жената

2 чаши на ден и забравяте за високата захар, топи и килограми – изпитана рецепта от читателка:Високата кръвна захар е проблем, с който се сблъскват както млади, така и стари. Нездравословното хр…Oct 19 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!