11 начина да спрем мигновено болката, ако нямаме лекарства

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Може да се случи на всеки: внезапна поява на болка, пулсиране или пареща болка и изглежда нямате подходящото хапче под ръка, за да се справите с нея, но не се притеснявайте. Може да звучи ужасяващо, но няма от какво да се притеснявате. От ядене на парче шоколад за успокояване на болките в гърлото до използване на ментови торбички чай за облекчаване на зъбобол, има естествени начини да спрете тази досадна болка, без да се налага да посегнете към болкоуспокояващите.

Мустачките нямат място на женското лице – тази техника ги премахва завинаги и без болка: Окосмяването по женското тяло е може би най-нежеланото козметично неудобство. Най-неприятни са кос…May 24 2020vijti.com

Ние открихме 11 трика, които ще ви помогнат да се отървете от болката, ако не искате да приемате лекарства или ако просто нямате подходящия вид.

1. Хапнете парче тъмен шоколад, за да успокоите болката в гърлото.

Какво да направите: Ако имате кашлица и чувствате, че гърлото ви боли, вземете парче черен шоколад. Изберете шоколадово блокче с голямо количество какао в него.
Защо действа: Според учените шоколадът може да потисне кашлицата и лекува възпалено гърло благодарение на съдържащото се в него какао.

2.Пийте повече вода, за да облекчите симптомите на мигрена.

Какво да направите: Експертите препоръчват да приемате не по-малко от чаша вода на всеки 2 часа.
Защо действа: Лекото главоболие и тежката мигрена често могат да бъдат предизвикани от дехидратация. Лошият баланс на течности и електролити в тялото няма да позволи на системите му да функционират по правилния начин. Пиенето на достатъчно вода ще ви помогне да се преборите с дехидратацията и да облекчите симптомите на вашата мигрена.

3. Вземете малко куркума, за да спрете болката, причинена от възпаление.

Какво да направите: Добавете малко куркума или екстракт куркумин, като добавка към вашата храна, ако страдате от възпаление.
Защо действа: Куркумата се използва широко в алтернативната медицина благодарение на противовъзпалителните свойства на нейния компонент куркумин . Лекарите обикновено препоръчват прием на куркума или куркумин в капсули на пациенти с болки в ставите.

4. Разтегнете се за облекчаване на болките в гърба.

Какво да правите: Носете удобни дрехи и подгответе йога постелка. Съществуват разнообразни упражнения за разтягане, които можете да правите като разтягане на коляното до гърдите, легнало извиване на коляното, седнало разтягане, асани от кобра и котешка йога, наред с други.

Защо работи: Разтягането освобождава напрежението в мускулите, поддържащи гръбначния стълб, и подобрява обхвата ви на движение и цялостната физическа подвижност.

5. Вдишвайте етерични масла, за да се отървете от главоболието.

Какво да направите: Добавете няколко капки етерично масло към тъкан и вдишайте аромата, добавете няколко капки към ваната си или нанесете малко масло върху слепоочията или челото. Но внимавайте! Етеричните масла могат да причинят изгаряния, така че трябва да се разреждат с някакво друго масло (като кокосово масло например), преди да се нанесат върху кожата. Има разнообразие от етерични масла, които можете да използвате: лавандула, мента, розмарин, лайка и много други.

Защо действа: Смята се, че етеричните масла имат успокояващ и релаксиращ ефект. Ето защо те могат да бъдат полезни за лечение на главоболие, причинено от тревожност и стрес.

6. Използвайте ментов чай ​​за успокояване на зъбобол.

Какво да направите: Поставете 1 чаена лъжичка изсушени листа от мента в чаша вряла вода и оставете да престои 20 минути. След като се охлади, изжабуркайте устата си с чая. Можете също така да поставите топли, мокри торбички от мента на болен зъб и да ги задържите там, докато болката намалее.

Защо действа: Ментата има обезболяващи свойства, които обясняват нейните успокояващи и болкоуспокояващи ефекти. Нещо повече, е известно, че ментолът, намиращ се в мента, има антибактериални свойства.

7. Вземете вана с морска сол, за да лекувате болки в костите и ставите.

Какво да направите: Добавете 2 чаши морска сол към ваната и се накиснете във водата за 15 минути. Можете също така да накиснете болезнената става в купа с топла вода

Защо действа: Морската сол е богата на магнезий, който регулира над 300 ензима в тялото и кара системите му да работят правилно. Освен това елиминира токсините и намалява стреса и възпалението.

8. Отидете на разходка, за да освободите ендорфини и да се борите с болката.

Какво да направите: Упражненията са най-добрия вариант за вас, но ако болката ви пречи да направите това, опитайте да се разходите навън.

Защо работи: Физическата активност, като упражнения или ходене, освобождава ендорфини или мозъчни химикали, които намаляват чувството за болка. Освен това ендорфините подобряват имунния отговор и предизвикват чувство на еуфория.

9. Яжте банан, за да облекчите менструалната болка.

Какво да правите: Ако почувствате менструални спазми, пропуснете бисквитките и шоколада, които желаете, и вместо това изберете банан. Направете смути с банан и други плодове или го изяжте, както е, ако сте в движение.

Защо действа: Бананите са богати на калий и витамин В6, които помагат за намаляване на мускулните крампи и ви предпазват от задържане на вода и усещане за подуване.

10. Нанесете топъл компрес, за да се отървете от спазмите.

Какво да направите: Използвайте торба с гореща вода за облекчаване на спазми или мускулни крампи. Ако нямате такава, направете импровизиран плик с гореща вода от пластмасова бутилка. Напълнете бутилката с гореща вода, увийте я с кърпа и я нанесете върху болезненото място. Бъди внимателни! Никога не прилагайте топлина към наранявания или заразени места и не правете водата твърде гореща.

Защо действа: Топлината помага на мускулите да се отпуснат, облекчава болката и облекчава дискомфорта.

11. Накиснете краката си в гореща вода, за да понижите кръвното налягане.

Какво да направите: Вземете кофа или леген и го напълнете с наистина гореща, но все пак поносима вода. Поставете ръцете и краката си в легенчето и ги накиснете за около 10-15 минути. За да го направите още по-ефективен, можете да поставите и леден компрес на тила.

Защо работи: Горещата вода изтегля кръвта в краката ви и далеч от главата ви, така че кръвното ви налягане бавно ще се нормализира.

Триковете, за които току-що ви разказахме, са доказани като ефективни при лечението на различни видове болка при много хора. Ако обаче имате силна болка или ако симптомите Ви не се подобряват, трябва да си уговорите среща с Вашия лекар и да си направите подходящ медицински преглед.

Знаете ли други ефективни начини за намаляване на болката? Моля, споделете своя опит в коментарите.

Обездвижени и виещи от болка си тръгват от него като нови: За златните си ръце той не иска и стотинка!Има дни, в които само до обед през дома му са минали над 12 човека. Някои от тях пищят от болка, дру…Jun 3 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!