1 лъжица в шампоана и косата ми стана мека, двойно по- гъста и блестяща и започна да расте както никога досега

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Оцетът е не само популярна, но и здравословна подправка. Той е направен от плодови суровини с помощта на ферментация, която обогатява продукта с живи култури, минерали и киселини, което прави този продукт отличен продукт за грижа за косата в домашни условия .

Косата притежава магическа сила, затова трябва да знаете точно кои дни да я подстригвате- календар за цялата годинаМоже да ви прозвучи странно, но аз спазвам лунния календар от четиридесет години . Всичките ми прият…Feb 18 2020vijti.com

Оцетът традиционно се използва като домашен козметичен продукт, за да подобри състоянието на скалпа, да укрепи структурата на косата и да й придаде блясък. Ако забележите сърбеж и лющене на косата на главата, къдриците бързо стават мазни, избледняват и стават твърди или започват да падат , тогава вместо скъпи препарати в магазина, обърнете се към стария доказан метод на „баба“.

 

Използването на оцет за коса

Дълбоко почиства скалпа.

Мазнините, мръсотията и остатъците от козметичните продукти, които се натрупват в косата ви с течение на времето, лесно се измиват с оцет, а самите косми остават непокътнати.

Ускорява растежа на косата и спира косопада

Ябълковият оцет предпазва скалпа от бактерии, поддържайки балансирано ниво на pH. Оцетната киселина засилва кръвообращението и ускорява метаболизма в скалпа. Това засилва растежа на нова коса и поддържа старате на мястото си.

Придава обем, блясък и мекота на косата.

Изтощената коса отново ще блести, ще придобие копринена гладкост, ще се сресва добре и ще ви зарадва с обем, ако започнете да използвате ябълков оцет за коса . Инструментът изглажда повърхността на космите, което ги прави способни да отразяват светлината.

Елиминира пърхота и сърбежа
Оцетът се използва като домашен дезинфектант. Елиминира бактериите и гъбичките, което може да доведе до проблеми със скалпа, облекчава сърбежа и инфекциозните възпаления.

Защитава цвета на косата

Изплакването на косата с оцет на всеки 3-4 дни помага на боядисаната коса да запази цвета си по-дълго. Продуктът предотвратява изтичането на пигмента.

 

Как се прилага оцет за коса

Първият метод: смесете в спрей една трета от чаша ябълков оцет, 1 литър вода и разклатете добре. Дръжте сместа във ваната, така че овлажнителят на косата ви да е винаги под ръка. Използвайте оцет за коса като балсам след измиване с шампоан. Не се притеснявайте за миризмата: тя ще изчезне веднага щом косата изсъхне.

 

Вторият начин: нанесете смес от оцет с вода върху скалпа след измиване на косата с шампоан, масажирайте, оставете за 30 минути и изплакнете с топла вода. Можете също така да добавите 1/4 чаша ябълков оцет към шампоана си и да прилагате тази смес веднъж седмично.

Резултатът ще бъде ясно видим след три седмици – ще усетите свежестта на косата си и ще почувствате, че сте започнали да миете косата си много по-рядко.

Домашен шампоан със сода за гъста коса с блясък като от реклама – напълно натурален, без странични ефекти:Поради многото си лечебни свойства содата за хляб има широк спектър от приложения за почистване, гот…Feb 2 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!