Четири рецепти за уж нелечими болести

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Има заболявания, които фармацевтичната медицина класифицира като трудно- или въобще нелечими с наличните сега лекарствени средства. Сред тя са болките в коленете, скъсаните в резултат на претоварване мускулни влакна, червените парещи петна по краката и – най-вече – гангрената.
Любка Николова, наша редовна читателка на „Десант“, споделя с вас простички и същевременно буквално вълшебни рецепти, които е почерпила от книгите, описващи народните методи за лечение и с които е излекувала себе си и други хора от описаните по-горе заболявания.
Болки в коленете
Много хора се оплакват от повече или по-малко силни болки в коленете, които не им дават да извършват известни движения с онази лекота, с която са свикнали преди години.
Изпитан метод от древнокитайската народна медицина с алуминиево фолио, с който забравяте за всякакви болки в ставитеКое е основното физическо свойство на направените от чист алуминий лист, лента и форио? Неговата из…Feb 5 2019vijti.com

Аз самата имах също такива оплаквания. Положението дори беше станало направо трагично, защото не само че не можех да клекна, да коленича, но и в леглото не можех от болка да си изпъна краката.
Излекувах се по следния начин. Вземат се два жълтъка, най-добре от домашни яйца. Разбиват се добре и в тях се разтварят 3 – 4 с.л. кълцана морска сол. Продължава да се бърка, докато се получи добре хомогенизирана смес с плътността на крем.
С него се намазват коленете, основно там, където болят. Върху намазаното след това се слага найлон, който от своя страна се привързва с ластичен бинт – има го в аптеките и струва 1 лев. Това остава на коленете 24 часа.

Когато го направих за пръв път, болките веднага отшумяха. След една седмица обаче пак се появиха. Приложих още веднъж същата рецепта и за мое облекчение досега, 2 години по-късно, вече нямам такива оплаквания.
Скъсани мускулни влакна
Мъжът ми беше претоварил ръката си и се получи такова скъсване в горната част на ръката му, до мишницата. Много го болеше, почти нищо не можеше да върши с ръката си, а мястото, на което се виждаше, че е скъсването, пожълтя, изтъня и стана с дебелина колкото китката му. Ходихме по доктори и те се чудеха къде да го пратят, та по оперативен път да възстановят скъсаната мускулна връзка.

Реших обаче да го лекувам сама със средствата на природната медицина. И успях. Това стана с пелин. В аптеките го продават в кутии. Взема се една и се запарва като лайката – за кратко и със само един пръст вода. След това напоената с водата трева се слага върху парче плат и се поставя върху мястото на скъсването. Отгоре се поставя найлон, като компрес. Закрепва се добре с бинт или нещо друго, което е подходящо.
Още първия път той получи облекчение. След това още веднъж направихме същия този компрес и оттам нататък ръката оздравя, възвърна си предишната големина и сега му служи както преди.

Червени петна по краката
И аз самата имах такива. Парещи и много болезнени. Лекуват се с кисело зеле. Поставят се листа върху петната. Завързва се с кърпа или бинт, за да не се мести.
Два – три пъти направих тази процедура и се отървах от тях. По този начин помогнах и на една баба, на която краката до коленете бяха червени и горяха от топлина.
Не знам дали обаче става с всяко кисело зеле, защото аз моето го правя по специален начин. Реже се кочанът, слага се морска сол – това е ясно. После обаче в бидона поставям и нарязан хрян, и червено цвекло, нарязана дюля, както и клонки от лоза, може и листа. От всичко това зелето, само след няколко претакания, остава свежо чак до юни.

Гангрена
Не съм я пробвала върху себе си, не ми се е налагало и дано не става. Знам рецептата от леля си, която пък я научила от майка си, моята баба. И тя е съвсем проста.
През пролетта, когато цъфтят билките и кравите са на паша, тогава се вземат техни изпражнения, полусухи, и се налагат на гангренясало място. И се привързват с кърпа.
Не мога да кажа колко време стои, вероятно трябва поне веднъж на ден да се сменя, но леля ми казваше, че тези изпражнения, поради съдържащите се в тях билки, съединили се в едно вещество в стомаха на кравата, издърпвали отровата и лекували. А мъртвата наглед тъкан се възстановявала.
Източник: Десант
Как да се лекуваме с ягоди: Те са уважаван източник на здраве в народната медицинаСъс своя примамлив външен вид и отлични вкусови качества, ягодите си осигуряват място в списъка на л…Jun 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!