Тялото ви може само да се излекува от стрес и напрежение: Съвсем е лесно да го постигнете

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тялото притежава всичко, което може да облекчи душевното страдание и дори физическата болка. Имате всичко, за да изградите нов живот и да отслабнете. Трябва просто да знаете малко повече за енергийните канали на тялото си и да използвате това знание.
Съсредоточете се върху стреса. Ако мислите, че точно сега животът оказва натиск върху вас повече от обичайното, отделете си няколко минути (може направо, докато сте работното си място) и задръжте точката с палеца си, както е показано на фигурата.
Ето какво се случва, когато натиснете „бутона“ на тялото си!
Само след няколко секунди вие ще забележите, че стресът ще започне да отслабва, а на негово място ще дойде спокойствие и умствено прояснение. А най-хубавото е, че можете да повторите този “трик” по всяко време, където и да се намирате, т.е. още при първите признаци на усилваща болка или преди появата на хронична болка.
Лекарство против изпотяване на краката от дъбова кора: Помага и при най-миризливите кракаСъпругът ми има деликатен проблем – краката му се потят много. Най-трудно му е сега, през лятото. Чо…Sep 5 2019vijti.com

Това е най-добрият начин веднага да се почувствате малко по-добре. Науката казва, че ефективността на точката се основава на две направления: на физиологията и на психологията.
Как действа акупресурата?
Този вид масаж представлява алтернативен метод за изцеление на тялото с помощта на пръстите на ръцете. Всичко, което трябва да направите, е да притиснете основните точки на тялото ви, които ще стимулират организма ви да се излекува.
Тази техника се е появила преди около 5000 години в Азия. Тя е приета и от много западни лекари. Те я препоръчват на своите пациенти, когато конвенционалните терапии не показват желаната ефективност.

Най-често в рамките на процедурата трябва да масажирате точките по лицето и главата, защото там се намира най-големия брой нервни окончания.
Енергийните меридиани на тялото
Под кожата в различните части на тялото са скрити различни важни енергийни центрове. При нормални условия енергията преминава през тях нормално. Но след като сте имали физическа или емоционална травма, механизмът се променя. За да премахнете блокажите и за да възстановите баланса в организма си, е необходимо да стимулирате определена точка, в която балансът е бил нарушен.

Според традиционната китайска медицина тялото има 12 енергийни меридиани. В местата на пресичането им може да стимулирате освобождаването на енергия, която след това ще се отправи към цялото тяло. В резултат на това се подобрява кръвообращението и общото здравословно състояние.
Ето какво трябва да направите по време на различни житейски кризи.
1) Как да смекчите вълнението?
Следващият път, когато се притеснявате за предстоящо говорене пред публика или друго събитие, където ще бъде приковано вниманието на всички към вас, осъзнайте наличния проблем. Признайте си, че той съществува.

След това задръжте месестия външен край на кутрето си. Използвайте палеца си, за да направите това. Колкото по-силен и по-продължителен е натискът, толкова по-бързо ще премахнете страха.
2) Как мигновено да се отпуснете дори за няколко минути?
Ако сте нервни, а мислите ви не спират да се въртят в главата ви, задръжте с един пръст вътрешния край на веждите си (където косата започва да расте), а с другия пръст – другия край. Останете в тази позиция в продължение на 10 секунди. Това ще ви помогне, особено ако в същото време съсредоточите вниманието си върху текущите усещания на тялото си.

3) Как да се съсредоточите, когато сте много уморени?
Натиснете с пръсти костите на черепа точно под очите. Дръжте ги в това положение в продължение на 10 секунди и си повтаряйте: “Аз съм уморен, но мога да продължа напред.”
4) Притиснете областта под носа.
Задръжте си пръста там за около 10-20 секунди и ще забележите как страхът от осъждане ще ви напусне.
Вижте още: Ето как изглежда един апартамент, типичен за Япония!
5) Притиснете брадичката.

Натиснете с пръст гънката под долната устна, но точно над брадичката. Произнесете гласно своите страхове и притеснения. Това ще ви помогне да се отпуснете.
6) Притиснете горната част на главата.
С някой от пръстите си притиснете центъра на главата си. Мислете си в този момент за чувствата, които ви причиняват стрес. След това ще ви бъде по-лесно да се справите с тях.
Не забравяйте, че тялото ви има всички необходими механизми за саморегулиране и самолечение. Вие просто трябва да ги използвате по-често!
Източник: otbaba.net
Болестите, които се лекуват с ракия: 9 безценни рецепти, с които ще сте като чисто новиРакия – любимото българско питие, е лечебно. Оказва се, че има болести и неразположения, които се ле…Sep 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!