Солта е най-големият враг на старостта – тази солена маска стяга отпуснатата кожа и изглажда бръчките за 5 дни:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Неведнъж сме ви предлагали различни рецепти със сол . Солта, особено морската, отдавна е известна в медицината със своето противовъзпалително действие и неслучайно участва в състава на различни съвременни козметични средства. Спомнете си само солния компрес, който помага при остеохондроза и който ви представихме съвсем наскоро.

Пловдив се сбогува с Тоско Бозаджийски, който беше пребит в СолунОпело в църквата „Свето Преображение Господне“ в памет на 28-годишния Тоско Бозаджийски, пребит от у…Jan 8 2020vijti.com

Оказа се обаче, че „белият дявол“, както още наричат солта, може да прави чудеса и с външния ни вид.

Знаехте ли, че солта влияе благоприятно на кожата ни? Да, наистина!

морска сол

Тя повишава нейната еластичност, тонизира и стяга овала на лицето, премахва подпухналостта и т.н.

Затова съвсем закономерно маската от сол е отлично средство, което помага да се справите с промените в кожата, свързани с възрастта. Но не само това – с маската, която ще ви представим днес, ще успеете да направите така, че кожата да не е отпусната, а бръчките да изчезнат само за пет дни.

маска за лице със сол
Днес ви предлагаме страхотна рецепта за солена маска , благодарение на която буквално за пет дни ще се отървете от бръчките.

Рецептата е съвсем проста: добавете половин чаена лъжичка сол към една чаена лъжичка масло от шипка и преварена вода. Всички съставки трябва да са със стайна температура. Водата може да бъде заменена с прясно сварен зелен чай.

Преди да нанесете маската, лицето трябва да се почисти с подходящ продукт (мицеларна вода или просто измийте добре).

Маската със сол се смесва равномерно и се нанася върху кожата с потупващи движения.

Движението трябва да е леко, не търкайте масата прекалено силно в кожата си. За да засилите действието леко потупвайте кожата отдолу нагоре с пръсти.

Не дръжте маската на лицето си дълго време – най-добре е от три до петнадесет минути, в зависимост от чувствителността на кожата ви. След това внимателно изплакнете с топла вода и нанесете лек немазен крем.

Такава маска е перфектна не само за кожата на лицето или шията, но и за всички части на тялото, където се появяват бръчки и кожата стана отпусната.

Важно!
Маската никога не трябва да се прилага върху раздразнена кожа, с рани или възпаления. Маската може да се използва при спешни случаи, когато се нуждаете от бърз ефект против стареене или можете да проведете курс от десет до дванадесет процедури.

Във всеки случай бързо ще оцените как солта премахва бръчките . След 5 дни ефектът от използването на маската със сол ще бъде забележим.

Тази проста домашна маска по никакъв начин не отстъпва на скъпите салонни процедури, но в същото време няма да има оток от инжекции по лицето ви, а и няма да давате луди пари за различни козметични процедури или кремове, които нямат желания и търсен ефект.

Това е чудесно средство, което може да подмлади стареещата кожа – пробвайте и няма да съжалявате.

Солта е най-големият враг на старостта – тази солена маска стяга отпуснатата кожа и изглажда бръчките за 5 дни:No ExcerptFeb 13 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!