Проф. Чирков предупреждава: Мозъкът е сто пъти по-опасен за сърцето от пушенето

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пушенето или „бесовете“ в човешкия мозък са по-вредни за здравето и по-специално за увреждане на сърцето ни? Тук въпросите са два. Дали и доколко пушенето успокоява нервната ни система, помагайки да преодоляваме нарастващия всекидневен стрес? От друга страна, могат ли мисловните процеси да имат осезаемо негативно влияние върху сърдечно-съдовата система? Според видният кардиолог проф. Чирков, „мозъкът е сто пъти по-опасен за сърцето дори от пушенето“ и той съветва да не допускаме лоши мисли, злоба и завист и да се стремим да бъдем позитивно настроени, независимо от събитията около нас! Но това не е достатъчно, за да предпазваме сърцето си от увреждане.
Проф. Александър Чирков разкри тъжни истини: Реформа в здравеопазването имаше при Тодор Живков, а сега – пълна разрухаРоден е в Лом на 27 януари 1938 г. Завършва Висшия медицински институт в София през 1962 г. Заминава…Dec 7 2018vijti.com

ТРЯБВА ДА ВОДИМ ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ – ДА ПРЕКАРВАМЕ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ НА ЧИСТ ВЪЗДУХ В ПЛАНИНАТА, ДА НЕ ВОДИМ ЗАСТОЯЛ ЖИВОТ, ДА СЕ СТРЕМИМ ХРАНАТА НИ ДА БЪДЕ КАЧЕСТВЕНА.
И не на последно място – никога да не вечеряме след 18 часа, защото образувалите се при това газове притискат диафрагмата и могат да доведат до нарушения в сърдечния ритъм, изразяващо се в екстрасистоли, аритмия, и прескачане.
Проф. Чирков препоръчва още на пациентите да си направят една от изключително здравословна за сърцето смес, която следва да приемат редовно.

Ето нейното приготвяне. Смесват се 10 глави счукан на каша чесън, сок, изстискан от 10 лимона, и 1 килограм пчелен мед. Оставя се тази смес да престои една седмица. Пие се веднъж на ден по 4 чаени лъжички, бавно и на малки глътки, задържани в устата няколко секунди преди гълтане. Това продължава два месеца и има не само профилактичен, но и доказан лечебен ефект дори при хора със значителни увреждания на сърцето!
Ето и още един съвет, който ще ви помогне да нямате проблеми със сърцето
Укрепете сърдечния мускул. Измийте с топла, а след това със студена вода един килограм стафиди.

Изсушете и хапвайте по 40 стафидки на гладно след ставане, закусете един час след като сте ги изяли.
Така изяжте целия килограм и пригответе втори. Той се изяжда по схема – по една стафида по-малко дневно. Така първият ден се изяждат 40 стафиди от втория килограм, а на втория – 39 стафиди. Процедурата се прави веднъж годишно.
Проф. Чирков разкри 2 безценни рецепти за чай, на практика ни пазят и лекуват всичкоПрофесор Александър Чирков е най-известният ни кардиохирург. Професорът от университета във Фрайбург…Nov 19 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!