Още един лъч надежда: България с мащабен пробив в лечението на COVID-19

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

България е постигнала значителен научно-медицински пробив при лечението на пациенти с тежки и много тежки форми на COVID-19. Това стана ясно от публикация на клиничния имунолог от Центъра за репродуктивно здраве в Плевен д-р Емилияна Конова, която се занимава с имунологични дефицити.

Рапърът Играта разказа за тежката си 2-месечна битка с коронавирусаРапърът Ивайло Иванов – Играта разказа за тежката си 2-месечна битка с коронавируса.  Минаха почти …Dec 2 2020vijti.com

Става въпрос за прилагането на гамаглобулин, който по принцип се използва като заместителна таргетна терапия при редки случаи на хора, които не успяват да развиват антитела срещу различни вирусни и бактериологични агенти като пневмококите. Това е Privigen 10% интравенозен разтвор, който специалистите в болниците в Плевен ползват при лечението на крайно усложнените коронавирусни пациенти и наблюдават значителен прогрес.

„До 24 ч. след първата инфузия се подобрява клиничното състояние на пациентите, сатурацията и започва понижение на нивата на възпалителните маркери. Този препарат е по-ефективен от останалите гама-глобулинови препарати поради особеност в състава му, която го прави уникален в справянето му с “цитокиновата буря”, обяснява д-р Конова.

Гама-глобулиновите препарати са безопасни, но високо-ефективни имуномодулатори, достъпни са и световната научна литература в момента изобилства с данни за ефективността им при COVID-19.

33-годишната Илиана почина от коронавирус няколко дни, след като роди здраво бебе Ден след раждането състоянието на младата жена рязко се влошило, преместена е в реанимация, където…Dec 1 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!