Народна медицина: Да си направим лек срещу грип… от вино

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Знаете десетки ползи от червеното вино. Но има една напитка с негово участие, която може бързо и лесно да ви върне здравето и това е глювайн. Казват, че питието спасява от тежкия грип, от кашлицата и дори трябва да се пие при пневмонии. Силата му е толкова голяма, че лекарите в Германия го препоръчват и след изтощителни заболявания и дори операции.
Прави се задължително с червено вино. Слага се канела, за да се засили метаболизмът и да се повишат защитните сили на тялото ни.
Продуктите, които ви трябват, за да си направите този природен лек са много, но количеството, което се получава е много. Въпреки това препоръчителната доза е само до две чаши на ден, тъй като действието на еликсира е твърде силно.
Лекарка с цели 30 години стаж: пикът на грипа може да се пребори с чесън и кисело зелеТрябва да научим децата си да ядат чесън и люто. Българският ни корен е здрав, защото ядем люто“. То…Jan 29 2019vijti.com

Еликсир за здраве
Необходими продукти:
400 г червено вино
50 мл коняк
50 г захар

канела
карамфил
лимон
вода
Начин на приготвяне:

Подправките се разбъркват заедно с виното. Долива се малко вода. Сместа се слага на котлона да кипне. Махаме от огъня и оставяме за 10 минути продуктите да пуснат своите полезни вещества и те да се смесят добре. След това вадим карамфила и добавяме коняка. Разпределяме по чашите докато напитката е още гореща. Пуска се по един резен лимон във всяка.
Е ето и какво още е полезно при грип:
Мастните риби, като сьомга, скумрия, риба тон и сардини, подпомагат борбата с възпалението, което отслабва имунната система, защото са богати на омега-3 мастни киселини. Сьомгата също е голям източник на витамин D, който е от решаващо значение за борбата срещу настинката и грипа.
Проучванията показват, че хората, които по принцип приемат високи дози витамин D, страдат от по-малко остри вирусни инфекции на дихателните пътища и рискът от заболяване е значително намален.
Източник: lakomnik
Няколко основни грешки при лечението на грипа, които често правимАко има нещо, което отговаря на описанието „като смачкан от валяк”, това несъмнено е грипът. Силно г…Jan 21 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!