Малко мед, горчица, сода и казвате „сбогом“ на болката в ставите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако имате нетърпими болки в ставите и не можете да спите заради тях, или се движите трудно, това е един наистина удачен вариант, който ще запази черния ви дроб от отровите на химическите препарати, които в крайна сметка никак не са безобидни, а напротив. Ето чудесната рецепта, която ще ви помогне да се справите и да забравите за болката.
Необходими съставки:
мед – 2 с.л.
горчица – 1 ч. л.
Руската народна медицина бори разширените вени с отвара от зелени домати – има десетки илачи, но това работи безотказноСамо този, който страда от разширени вени, знае колко неприятно е това заболяване. Рецептите против …May 11 2019vijti.com

морска сол – 1/2 ч.л.
сода бикарбонат – 1 с. л.
Начин на приготвяне:
Вземете 2 супени лъжици мед и добавете 1 супена лъжица сода.
Използвайте дървена лъжица, за да смесите съставките и добавете 1 чаена лъжичка горчица.
Накрая добавете 1/2 чаена лъжичка морска сол и разбъркайте добре всички съставки, за да направите гладка паста.

Нанесете готовия крем върху засегнатите части на тялото и ги покрийте с найлонова торбичка.
Фиксирайте добре с превръзка.
Оставете крема поне 2 часа.
Можете да използвате този крем за нощна употреба.
На следващата сутрин измийте засегнатата област с топла вода.
Продължете да използвате това лекарство всяка вечер в продължение на 2 седмици, за да получите облекчение при болки в ставите.

Ето и още церове при болки в ставите:
Див кестен
За външно мазане. Препоръчва следната рецепта: кестените се обелват, счукват и поставят в ракия. Съотношението на плодовете към алкохола е 2:10. Полученият извлек се прилага за разтриване. Някой народни лечители твърдят, че алкохолът може да се замени със спирт. Готовата смес се оставя на тъмно за месец, след което също е готова за употреба.

Дафинов лист
Една опаковка дафинов лист се вари от 3 до 5 минути в 300 милилитра вода. Прецежда и се пие на глътки през целия ден. Прави се общо 3 дни, като през този период се препоръчва да се консумират по-малко белтъчни храни, а повече зеленчуци и плодове.

Липа
Препоръчва се да се прави компрес с липов цвят, който се поставя директно върху болното място, за да облекчи. Една шепа липа се запарва с 1 чаша вряла вода за 20 мин. Лечебната течност се прецежда и се използва за компреси.
Процедурата се прави всяка вечер малко преди лягане.

Хвощ и коприва
Чай от хвощ се пие два пъти на ден. Дозата е по половин чашка на прием. Към тях се прибавят и 4 чаши чай от коприва, който също е попарен и оставен за малко да изкисне.
Източник: lekuvai.bg
Народна медицина: Да си направим лек срещу грип… от виноЗнаете десетки ползи от червеното вино. Но има една напитка с негово участие, която може бързо и лес…Mar 26 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!