Майка ми се поддържа с хапчета за кръвно от 20 години, а само две чаши дневно от този чай я оправиха и изхвърли лекарствата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Чаят от хибискус има диуретичен ефект и понижава кръвното налягане – помага на тялото да се освободи от задържаните течности и неприятните отоци намаляват.
Доказано е, че чаят от хибискус е ефективен за понижаването на пулса и регулиране на хипертонията. И най-прекрасното нещо е, че той няма никакви странични ефекти, каквито имат хапчетата за високо кръвно, като чернодробно увреждане, липса на жизненост, слабост и така нататък. През 2010 г. химици доказаха, че чаят от хибискус съдържа Антоциани и различни клетъчно подсилващи свойства, които предпазват вените.
Тайна от древната китайска медицина: Можете само за минути да свалите кръвното без каквито и да било лекарстваЕдно от най-опасните заболявания на съвременната епоха е високото кръвно налягане, което се причиняв…Mar 13 2019vijti.com

При направено проучване е установено, че на хората, които пият две чаши чай от хибискус дневно в продължение на четири седмици се е понижило кръвно налягане с 12%.
Антоцианите, които съдържа хибискусът, блокират ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ), заради който кръвоносните съдове се свиват и кръвното налягане се повишава.
Подобен е ефектът на хапчетата за високо кръвно, които се изписват от лекарите за контрол на артериалната хипертония. Съществената разлика обаче е, че чаят от хибискус действа без никакви странични ефекти.

В случай, че имате нужда от медицинските предимства на чая от хибискус, тогава ще трябва да пиете две до три чаши на ден.
Рецепта за чай от хибискус за хипертония
Съставки:
4 чаени чаши вода
3 с.л. сушен цвят от хибискус
1 пръчка канела

1 с.л. мед
Изцеден сок от 1 портокал
Начин на приготвяне
След като кипнете водата, махнете я от котлона и залейте с нея 3 супени лъжици изсушен цвят от хибискус и пръчицата канела. След 20 минути прецедете течността и добавете меда и сока от портокал. Напитката може да се консумира и студена, с лед.
Внимание!

Чаят от хибискус е със изключително кисел вкус, имайте предвид това. Добре би било, след като го изпиете, да изплакнете устата си с вода, за да се предпазите от евентуално разваляне на зъбите.
Източник: lekuvai.bg
Скритите фатални признаци на високото кръвно, които могат да причинят внезапна смъртВсеки трети в България страда от високо кръвно, гласят официалните данни. Това състояние, известно о…Mar 12 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!