Лечение с гореща морска сол

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Загряването със сол помага да се победят много болести. Сухата топлина ще дойде на помощ при продължителна хрема или артрит.

Физиологичният компрес ще ускори оздравителния процес при настинки, особено ако е придружен от силна кашлица и възпалено гърло. За максимален ефект използвайте висококачествена сол като пълноценна морска сол.

Важно е солта да е непреработена и без никакви добавки.

Основното предимство на този вид сол е наличието в състава и на голямо количество полезни минерали, някои от които проникват в горните слоеве на епидермиса и абсорбират излишната влага.

За да направите солен компрес, изсипете необходимото количество сол в тиган и загрейте на слаб огън до приемлива (поносима) температура.

След това изсипете загрятата сол в торбички от марля или тънки детски памучни чорапи.

Нанесете физиологичен компрес върху засегнатата област за 15-20 минути. Не трябва да изгаря кожата. Ако компресът е твърде горещ, изчакайте няколко минути, за да изстине солта. Топлинната обработка може да се повтаря всеки ден.  

За да подобрите ефективността на процедурата за затопляне, поддържайте въздуха в стаята топъл, а не сух.

Използвайте това лечение за здравословни проблеми като бронхит, синузит, менструални болки, зъбобол, болки в гърба или ушите.

Този метод има своите противопоказания:

гноен синузит;

възпалени лимфни възли;

температура;

високо кръвно налягане.

Използвате ли затопляне със сол? В кои случаи? Знаят ли вашите близки за този прост и ефективен метод? Не забравяйте да споделите тази информация с тях!

Ще бъде страхотно, ако ни последвате и споделите тази статия с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Камелия с къса и черна коса-Абсолютна противоположност на визията, с която я познаваме-Снимки Фолк певицата Камелия често експериментира с външния си вид. Виждали сме я с различни прически и др…Aug 15 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!