И 12-годишното дете на починалата лекарка с коронавирус?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Цялото семейство на починалата лекарка от Инфекциозно отделение в областната болница в Сливен е заразено с коронавирус. В болницата са приети и 12-годишното момченце на лекарското семейство, както и баба му и дядо му. Те също са дали положителни проби за вируса, пише dariknews.bg.

Кашлях месеци наред, докато не ме чу една приятелка- лекарка и не ми даде тази бабина рецепта. Спрях точно за няколко дниНастъпва време от годината, в което почти всички ставаме по-податливи на бронхит и кашлица , които с…Apr 18 2020vijti.com

Съпругът на д-р Илияна Иванова, който също е инфекционист в отделението на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, е с положителна проба и не е напускал лечебното заведение.

Поклонението пред паметта на д-р Иванова е утре по обед в болницата. Клиниката отправя молба към РЗИ съпругът й да  получи разрешение да изпрати жена си в последния й път. В Инфекциозното отделение, където тя работеше заедно със съпруга й, вече има 7 болни медици. Една от медицинските сестри е в по-тежко състояние.

Заради големия брой заразени там от 4 май в Инфекциозното ще бъдат командировани медици от други отделения, на първо време медицински сестри. Вече има доброволци, които искат да се притекат на колегите си в отделението в този тежък момент.

Млада лекарка, почина от COVID-19 в Сливен. Остави детенце и съпруг! Д-р Илияна Иванова, на 43 години е първият български медик, починал от коронавирус у нас.Починала…May 2 2020vijti.com

Източник:лупа

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!