Истинска мечта: Много вкусни напитки, които ще ви помогнат да се сбогувате с болките в коленете и ставите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Болките в ставите, особено в коленете, са болест на всекидневието ни.
Независимо дали са причинени от артрит, нараняване или повтарящ се стрес, вашите стави са толкова чувствителни към всяко движение, което правите, че е почти невъзможно да се чувствате комфортно, ако ви болят. Обезболяващите лекарства, както и предписаните от лекар, могат да помогнат. Но те идват с множество странични ефекти, които могат просто да сменят една болка с друга.
Но какво, ако има естествено лекарство, което можем да отпиваме през целия ден? Пригответе се, защото имаме не една, а няколко различни напитки, които могат да помогнат да унищожите болката без странични ефекти, информира Би Би Си.
Белите топчета по клепача се появяват ненадейно и са много упорити: Защо се образуват и опасни ли са за здраветоАко и на вас ви се е случвало да видите подобни бели образувания по клепачите си, не изпадайте в пан…Jul 15 2019vijti.com

Пилешки бульон
Бульонът от пилешки кости съдържа глюкозамин и хондроитин, които се намират в хрущяла на пилешките кости. Костният бульон също се бори с възпалението на ставите и съдържа колаген, който е съществен елемент от структурата им.
Мляко
Болката в ставите не винаги е болка на мястото, където се срещат костите ви. Цялостното здраве на костите също може да повлияе на нивата на болка. Млякото съдържа количества калций за укрепване на костите и им помага да поддържат здрава плътност. Проучванията показват, че млякото може да забави прогресията на остеоапороза и дори напълно да предотврати подаграта.

Чай от джинджифил
Джинджифилът е добре познато противовъзпалително средство. Той е способен да предотврати освобождаването на възпалителни молекули, които са вид протеин, който се намира в клетките. Джинджифилът също съдържа съединение, наречено гингерол, което не само намалява възпалението, но и успокоява болките в мускулите.
Всяка напитка, която съдържа джинджифил, може да помогне при болката в ставите. Въпреки това, ние ви препоръчваме да го правите у дома, вместо да купувате готови джинджифилови напитки.

Кафе
Проучванията около болките в ставите и кафето са противоречиви, като някои показват, че кафето може да увеличи риска от развитие на артрит, докато други отбелязват, че кафето намалява риска от подагра. Кафето със сигурност съдържа полифеноли, борещи се с възпалението на ставите.
Ако пиете кафе, няма причина да спрете. Вашата сутрешна напитка може да помогне за намаляване на болката в коленете.

Червено вино
Ето една приятна изненада. Червеното вино всъщност е добро за лечение на болки в ставите. Разбира се, алкохолът като цяло може да притъпи сетивата ни и така да намали болката. Но червеното вино в частност съдържа нещо, наречено ресвератрол, съединение с мощни противовъзпалителни свойства.
Радвайте се на чаша или две хубаво червено вино и това може действително да намали риска от развитие на хронични ставни заболявания като артрит и ревматоиден артрит. Просто внимавайте да не пиете много, тъй като в големи количества алкохолът е дехидратиращ и всъщност ще предизвика възпалението, което се опитвате да елиминирате.
Източник: БГНЕС

Грешки при отстраняване на мухъла: Много е опасен за здравето, но въпреки това малцина знаят как да се справят с негоСпоред изследователи от световната здравна организация (СЗО) повече от 70% от проблемите като алерги…Jul 13 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!