Зелените орехчета: Мощен лек срещу гинекологични проблеми и болести на щитовидна жлеза

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кой може да опита лечението с тинктура от зелени орехи :
Хората, страдащи от дисфункция на щитовидната жлеза (гуша, хипо- и хипертиреоидизъм, изтощение и затлъстяване като следствие от проблеми с метаболизма)
Жени с гинекологични заболявания (ендометриоза, безплодие, миоми, спонтанни аборти)
Хора със заболявания на кръвта и лимфната система (левкопения, левкоцитоза, желязодефицитна анемия)
Хора с паразитни болести, както и за превенция от тях.
Леля Димка се отървала от диабет с ликьор от кокичета: Вече 25 години пенсионерката не е вдигала кръвна захар благодарение на домашния сироп316 000 са диабетиците у нас с поставена диагноза. Други 204 000 обаче имат диабет, без да знаят тов…Mar 23 2019vijti.com

Тези, които желаят бързо да излекуват раните си, да почистят кожата си от обриви и гъбични инфекции.
Подложените често на стрес и склонни кам нервност и раздразнителност.
Хора, които водят здравословен начин на живот и за превенция на липсата на биоактивен йод.
Как се приготвя тинктурата?
За да се приготви най-ефективно средство, суровините за него трябва да бъдат събирани своевременно, за да не се пропусне момента на “млечност” на зеления орех.

В различните географски ширини и за различните сортове, времето за събиране може да се разминава с няколко дни, а дори и седмици.
Ето защо, по-подходящо ще бъде оценката за готовност да се направи по външни критерии – мека кожа, която е лесно да се пробие с остър предмет и желеподобна сърцевина при напречно срязване.
Най-простата тинктура от зелен орех с водка се приготвя за 2 седмици.
Необходимо е да се съберат 30-40 зелени плода.
За минимална загуба на полезни вещества е важно орехите да се смелят веднага след събирането им.

Също така трябва да защитите ръцете си по време на работата, в противен случай те ще се оцветят за дълго в кафяво.
Получената маса се изсипва в една тъмна бутилка, а след това се залива с 1 литър водка и се оставя на тъмно място, за да се настойва в продължение на 14 дни. След този период от време, получената ароматна тинктура с наситен тъмен цвят, може да се приема по 1 супена лъжица, 3 пъти на ден, след хранене.
Според мненията на много специалисти, тази лечебна тинктура перфектно помага при хипертония, сърдечна болка, проблеми с храносмилателния тракт.
Съществува и разновидност на тази рецепта – орехова тинктура със спирт, която се приготвя аналогично на рецептата с водка.

30-40 смелени ореха се заливат със 70%-ов спирт и след това се настойва в продължение на 2 денонощия. Получената напитка се филтрира и се разрежда с вода в съотношение 1:1.
Можете да добавите 25 грама мед – народните лечители твърдят, че медът и зелените орехи взаимно подсилват полезните си свойства. Използвайте спиртената тинктура по 1 чаена лъжичка, 3 пъти на ден преди хранене.
Продължителността на лечението с всички видове тинктури е не повече от един месец. Ако е необходимо да се продължи курса, се препоръчва да се консултирате с лекар.

Зелени орехи със захар рецепта
За тези, които по някаква причина не могат да употребяват тинктура с водка или спирт, има проверена рецепта със захар, която е доказала своя терапевтичен ефект. Това лекарство има всички по-горе изброени полезни свойства и начинът му на приготвяне е също много прост.
Ще са ви необходими един килограм от същите зелени орехи с млечна зрялост и един килограм захар. Орехите се смилат, слагат се в 3-литров буркан и се засипват отгоре със захар, затварят се с капак от найлон и се оставят на тъмно място в продължение на един месец. Бурканът трябва периодично да се разклаща.
В резултат на това орехите ще пуснат сок, който ще се смеси със захарта и ще се превърне в тъмно оцветен сироп, който трябва да се консумира на гладно, 3 пъти на ден по една чаена лъжичка.

Какви ограничения съществуват за употребата на тази тинктура?
Противопоказанията за това средство, на основата на малки зелени орехи, не са много, но трябва да се приема с особено внимание от хора с алергични реакции към всякакъв вид ядки, както и от тези, които имат склонност да образуват кръвни съсиреци.

Също така, не трябва да започвате да приемате орехова тинктура в периоди на обострена стомашна язва, при екзема или псориазис, както и по време на бременност и кърмене. Разбира се, поради съдържанието на алкохол, не е възможно да се дава това лекарство на деца. И във всеки случай, е задължително да се придържате към посочените дозировка и общ период на прием.
Източник: lekuvai.bg
Лек от природата: С този еликсир за пречистване на кръвта ще обновите клетките на организмаСега ще ви научим как да си изготвите един изключително полезен за здравето ви еликсир. Откъснете 40…Jan 11 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!