Да преборим Хашимото с народни средства: Само за 15-20 дни хормоните влизат в нормални граници

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Учените вече говорят за навлизане на автоимунните заболявания, които добиват дори епидемични размери. Едно от тези най-масови заболявания е и синдромът на Хашимото. Японският лекар Хакару Хашимото е откривателят на най-често срещаната днес болест на щитовидната жлеза – лимфоцитния тиреоидит.
Неговото постижение е едно от най-бляскавите в медицината на XX век, но остава незабелязано десетилетия наред. Повикан в дома на болен от коремен тиф, д-р Хашимото се заразява от болестта и умира на 9 януари 1934 г. на 52 г., без да е получил признание. Болестта, открита от него, се проявява по-често при жените. Хашимото е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, при което собствената имунна система започва да произвежда антитела срещу хормоните ѝ.
Руската народна медицина бори разширените вени с отвара от зелени домати – има десетки илачи, но това работи безотказноСамо този, който страда от разширени вени, знае колко неприятно е това заболяване. Рецептите против …May 11 2019vijti.com

По този начин в организма настъпва хормонален дефицит. За поставянето на точната диагноза обикновено се назначават кръвни изследвания на хормоните ft3 и ft4, на хормона TSH, а също и на антителата. Изследването с ехограф също е важно. Заболяването може да мине през различни фази, като обикновено се открива в етапа на хипотиреоидизъм – понижена функция на щитовидната жлеза. Терапията в повечето случаи е с допълване на липсващите хормони. Към днешна дата медицината не е открила пълно лечение на това заболяване и затова лечението е доживотно, като има за цел да поддържа функцията на щитовидната жлеза. В резултат на това заболяване се влошава здравето и качеството на живот на заболелия човек. Характеризира се с излезли от нормалните граници хормони.

В природната медицина обаче има един хранителен продукт, който лекува това заболяване. Това е вощината – восъчна пита. Взема се заедно с меда на малки парчета и се смуче. Важно е накрая да се глътне парченцето. Прилага се 2-3 пъти на ден с големина около 1 с. л. Само за 15-20 дни хормоните влизат в нормални граници. В някои случаи лечението трябва да продължи до месец и повече. За да затвърдите резултатите, е добре да помислите и върху промяна на начина на живот. Това, което може да направите, ако страдате от тиреоидит на Хашимото, е да преобразите хранителния си режим. Установяване на хранителни непоносимости към глутен и млечни продукти, които да изключите от менюто си.

Тестване на всички хормони на щитовидната жлеза, включително антитела. Преглед на храненето за високогликемични храни, включително соя, която често се свързва с автоимунни заболявания. Балансиране на кръвната захар чрез редуциране на храни и продукти с добавена захар и заместването им с храни, които имат нисък гликемичен индекс. Ограничаване на плодовете до 1-2 на ден, тъй като те могат да повлияят различно на храносмилателната система и дори да влошат нейните функции. След тези препоръки вече ще имате готовност за преминаване към елиминационна диета, с помощта на която ще откриете кои храни са най-добри за вашия организъм и от кои трябва да бягате надалеч.
Източник: Ретро
Народна медицина: Да си направим лек срещу грип… от виноЗнаете десетки ползи от червеното вино. Но има една напитка с негово участие, която може бързо и лес…Mar 26 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!